www.belgium.be Logo of the federal government
cert.be

Welkom bij CERT.be

Het federale Cyber Emergency Response Team, kortweg CERT.be is de operationele dienst van het Centrum voor Cybersecurity België (CCB). CERT.be heeft als opdracht het online opsporen, observeren en analyseren  van veiligheidsproblemen en de verschillende doelgroepen hierover informeren.

Recente adviezen en waarschuwingen

Nieuw op deze website

News
Het Centrum voor Cybersecurity België (CCB) heeft een nieuwe gids gepubliceerd om kleine en middelgrote organisaties te helpen ransomware-aanvallen effectief te bestrijden en toekomstige inbreuken te voorkomen.
Paper
Bij een ransomware-aanval zijn er verschillende stappen die je kunt ondernemen om het incident efficiënt af te handelen. In dit document geven we meer informatie over hoe je kunt reageren op het incident en hoe je dit in de toekomst kunt voorkomen.

Direct naar

Met Safeonweb informeren wij de internetgebruikers op een snelle en correcte manier over online veiligheid.​
Safeonweb

 

Het Centrum voor Cybersecurity België (CCB) is het nationale centrum voor cyberveiligheid in België. Het CCB stelt tot doel het superviseren, het coördineren en het waken over de toepassing van de Belgische strategie betreffende cyberveiligheid. CERT.be is de operationele dienst van het CCB.

Centrum voor Cybersecurity België