www.belgium.be Logo of the federal government
cert.be

Welkom bij CERT.be

Het federale Computer Emergency Response Team, kortweg CERT.be is de operationele dienst van het Centrum voor Cybersecurity België (CCB). CERT.be heeft als opdracht het online opsporen, observeren en analyseren  van veiligheidsproblemen en de verschillende doelgroepen hierover informeren.

Recente adviezen en waarschuwingen

CERT.be raadt systeembeheerders aan om dit op de voet op  te volgen.

De kwetsbaarheid in Exim 4.92 is gepatcht.  Wij raden de installatie van de laatste versie van deze software aan wanneer men nog een oudere versie gebruikt.

CERT.be raadt systeembeheerders aan om hun Microsoft Windows systemen zo snel mogelijk te updaten met de laatste beschikbare patches, of de ondersteaande maatregelen toe te passen:

Nieuw op deze website

Paper
TRISIS is een malwarevariant die zich richt op Schneider Electric Triconex Safety Instrumented System (SIS) controllers. De laatste tijd is het gebruik van deze malwarevariant toegenomen.

Direct naar

Met Safeonweb informeren wij de internetgebruikers op een snelle en correcte manier over online veiligheid.​
Safeonweb

 

Het Centrum voor Cybersecurity België (CCB) is het nationale centrum voor cyberveiligheid in België. Het CCB stelt tot doel het superviseren, het coördineren en het waken over de toepassing van de Belgische strategie betreffende cyberveiligheid. CERT.be is de operationele dienst van het CCB.

Centrum voor Cybersecurity België