www.belgium.be Logo of the federal government

BELGIAN “RED DAEMONS” NAAR EUROPEAN CYBER SECURITY CHALLENGE IN LONDEN

News

Een team van 10 Belgische ICT studenten jonger dan 21 jaar zal België tijdens de Europese Cyber Security Challenge (ECSC2018) van 14 tot 18 oktober 2018 in Londen vertegenwoordigen.

Ze zullen zich in meten met de beste teams uit 17 andere Europese landen. De deelnemers aan ECSC2018 moeten blijk geven van hoge technische vaardigheden en soft skills om de wedstrijd te winnen. Verder zijn teamwerk en een goede verbale kwaliteiten nodig om complexe en diverse cybersecurity uitdagingen op te lossen.

ECSC2018 is een initiatief van meerdere Europese landen, ondersteund en gefaciliteerd door ENISA, dat erop gericht is om in heel Europa cybersecuritytalent aan te trekken en de actoren uit de cybersecurityindustrie in contact te brengen met jong talent met een groot potentieel.

Het Belgische team: the Red Daemons

Het team dat België zal vertegenwoordigen, bestaat uit het winnende team van de Cyber Security Challenge Belgium (CSCBE), die plaatsvond in maart van dit jaar.   Dat team wordt aangevuld met de top 5 van deelnemende studenten jonger dan 21, zodat we een team van 10 deelnemers naar Londen kunnen sturen.  De CSCBE is een nationale competitie waaraan alle laatstejaarsstudenten in ICT van de Belgische hogescholen en universiteiten kunnen deelnemen. 

Na een eerste kwalificatieronde met meer dan 500 studenten namen 146 deelnemers het tegen elkaar op in een twee dagen durende, zenuwslopende afvalronde. 

Voor de studenten is dit een opportuniteit om een job of stageplaats in de wacht te slepen.  De winnaars van de CSCBE kregen een reis aangeboden naar en toegang tot DEF CON, één van de grootste hacker-conferenties die plaats vindt in Las Vegas.

Wij zijn trots dat we een team van getalenteerde studenten naar Londen kunnen sturen. We zijn ervan overtuigd dat ze ons land waardig gaan vertegenwoordigen. Tegelijkertijd is belangrijk dat deze ICT studenten ambassadeurs zijn en cybersecurity als afstudeerrichting mee promoten. In België, zoals in alle landen, ontbreekt het aan cybersecurity-experts, terwijl cybersecurity steeds vaker voorkomt. Dit is een kans voor ons om te investeren in de toekomst van cyberveiligheid en in toekomstig talent dat ons zal helpen het land te beschermen. - Phédra Clouner, Adjunct Directeur CCB

Phédra Clouner, Adjunct Directeur CCB