www.belgium.be Logo of the federal government

Nieuws

Ransomware

Laat België niet lamleggen door ransomware!

News
Het afgelopen jaar merken we wereldwijd een sterke toename van het aantal gevallen van ransomware op.  Het goede nieuws is dat bescherming tegen ransomware mogelijk is.

Het Centrum voor Cybersecurity België (CCB) ontwikkelt een reeks webinars

News
Omdat ook organisaties kwetsbaar zijn voor cyberdreigingen heeft het Centrum voor Cybersecurity België (CCB) een reeks van webinars ontwikkeld. 

De Europese NIS-richtlijn wordt omgezet in Belgische wetgeving

News
De Kamer keurde op 21 maart een wetsontwerp goed dat de Europese NIS-richtlijn ‘voor de beveiliging van netwerk- en informatiesystemen (NIS) van algemeen belang voor de openbare veiligheid’ omzet naar Belgisch recht.

1500 valse websites geblokkeerd via verdacht@safeonweb.be

News
Dankzij de massale hulp van de Belgische bevolking konden wij in 2018 gemiddeld 4 frauduleuze websites per dagblokkeren. In totaal werden zo 1478 valse websites geblokkeerd.

BELGIAN “RED DAEMONS” NAAR EUROPEAN CYBER SECURITY CHALLENGE IN LONDEN

News
Een team van 10 Belgische ICT studenten jonger dan 21 jaar zal België tijdens de Europese Cyber Security Challenge (ECSC2018) van 14 tot 18 oktober 2018 in Londen vertegenwoordigen.

KADER VOOR DE BEVEILIGING VAN NETWERK- EN INFORMATIESYSTEMEN VOOR DE OPENBARE VEILIGHEID - TWEEDE LEZING

News
De ministerraad keurt in tweede lezing een voorontwerp van wet goed dat een kader voor de beveiliging van netwerk- en informatiesystemen van algemeen belang voor de openbare veiligheid vaststelt.
#CyberEurope

België neemt met succes deel aan internationale cyberoefening van ENISA

News
Stel je voor: Een normale dag op de luchthaven. Plots is er een probleem met de automatische incheckautomaten. Reistoepassingen op smartphones werken niet meer. De bedienden aan de incheckbalies hebben geen toegang meer tot hun computers.
NIS-richtlijn

KADER VOOR DE BEVEILIGING VAN NETWERK- EN INFORMATIESYSTEMEN VOOR DE OPENBARE VEILIGHEID

News
De ministerraad keurt een voorontwerp van wet goed dat een kader voor de beveiliging van netwerk- en informatiesystemen van algemeen belang voor de openbare veiligheid vaststelt.
De Eerste Minister maakt balans op na 2.5 jaar CCB

Het Centrum voor Cybersecurity België bouwt verder aan een cyberveilig België

News
In juli 2015 werd het Centrum voor Cybersecurity België opgericht.